Håravfall

När du har drabbats av håravfall innebär det att du tappar mer hår än vad som anses vara normalt. Håravfall kan pågå under en kortare period i livet, t.ex. när du känner dig stressad eller har gått på en diet, men det kan också vara ärftligt eller vara väldigt länge.

Håravfall kan bero på många olika saker. Det vanligaste är brist på vitaminer och mineraler som kroppen behöver, men även stress, psykisk ohälsa, sjukdomar och ärftlighet kan ha stor betydelse. Du kan börja märka av håravfall genom att borsten blir full med hår eller att din hårkvalitet blivit sämre och tunnare.Har du drabbats av tillfälligt håravfall, t.ex. som efter en graviditet, brukar håret sakta men säkert komma tillbaka inom sinom tid. Om håravfallet därefter beror på en sjukdom kan du behöva behandla problemet på annat vis. Ärftligt håravfall är svårare att göra något åt, eftersom det är en mer naturlig process.

Vanliga frågor om håravfall

Varför drabbas man av håravfall?

Som tidigare nämnts kan håravfall bero på ett flertal olika saker. Det kan handla om vitaminbrist i samband med en diet, att du har varit gravid, påverkats mycket av stress eller att du har en sjukdom. Håravfall kan drabba både unga och äldre människor och både män och kvinnor.

Kan man förhindra håravfall?

Det finns sätt som du kan minska risken för att drabbas av håravfall. Se till att du tar hand om din hälsa och att du äter en bra och varierad kost. Om håravfallet beror på sjukdom eller stress kan det vara en god idé att söka vård hos en läkare.

Hur länge varar håravfall?

Håravfall kan pågå under både kortare och längre tid. Hur länge du kommer att drabbas beror främst på vad håravfallet beror på och om du kan ta hjälp av kosttillskott för att främja en bättre och starkare hårkvalitet. Håravfall kan vara i någon vecka, men också vara bestående.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0