Kosttillskott

Kosttillskott är ett komplement till en kost med för lite näring och vitaminer. Eftersom det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med näring från kosten blir kosttillskott ett bra sätt att få en komplett kosthållning. Men kosttillskott ska inte ersätta vanlig mat, det ska enbart vara ett komplement till kosten.

Det finns mängder med olika kosttillskott att tillgå på marknaden och vilket kosttillskott man behöver är helt beroende på vilken kost man intar på daglig basis. Det kan vara bra att prata med en näringsfysiolog innan man köper kosttillskott så att man får rätt sort och rätt mängd man behöver.När det kommer till kosttillskott gäller det att vara försiktig. Långt ifrån alla kosttillskott är bra och vissa kan vara rent av hälsofarliga då de är kemiskt framställda och/eller har fel beredningsform för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig tillskottet. Vanliga kalciumtabletter och C vitamin som brustablett är två vanliga och hälsofarliga kosttillskott på marknaden. Även olika tillskott av proteiner är relativt vanliga.

Vanliga frågor om kosttillskott

Vad är kosttillskott?

Kosttillskott är kort och gott ett tillskott till kosten. Det ska inte vara ett substitut till vanlig mat. Helst ska man få i sig så mycket man behöver genom kosten, men om det av någon anledning inte går, kan kosttillskott vara en bra lösning för att undvika näringsbrist.

Vilka kosttillskott är bäst?

Det bästa kosttillskottet är det du behöver mest. Med andra ord är det behovet som avgör vilket som är bäst. Men det gäller även att ha koll på kvaliteten. Kosttillskottsindustrin är en miljardindustri och det gäller att sålla agnarna från vetet då många usla och hälsofarliga produkter finns tillgängliga på marknaden.

Vad kostar kosttillskott?

Kosttillskott är inte billigt. Det beror främst på att det är knepigt att ta fram ett kosttillskott, speciellt om man vill ha kvalitet. Priset mellan olika tillskott varierar kraftigt, men betala bara för den äkta varan. Gör egen efterforskning för att kunna skilja på bra och dåliga produkter innan du köper något.

Källor & vidare läsning

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0