Halsbränna

Halsbränna, även kallat magsaftsreflux, är något som samtliga drabbas av till och från. Detta väcker frågor hos oss om vart och hur denna brännande känsla i halsen uppstår och allra helst hur vi enkelt blir kvitt den. Detta skapar ett stort obehag hos oss, och det finns ett flertal sätt att lindra och bli kvitt halsbränna.

Halsbränna uppstår hos oss när magsaft når vår matstrupe som i sin tur kommer från vår magsäck. Detta resulterar i sin tur i att vi drabbas av olika symptom som halsbränna, sura uppstötningar samt ett obehag och i många fall att vi får ont i den övre delen av vår mage. Halsbränna är oftast ofarligt.Halsbränna drabbar oss samtliga, oavsett ålder, och detta är oftast ofarligt. Vid förkylning är ont i halsen ett vanligt förekommande symptom. men hos många är halsbränna något som uppstår ofta och detta kan vara ett resultat från den mat som äts. Det finns ett flertal sätt att lindra och slutligen kunna bli av med halsbränna.

Vanliga frågor om halsbränna

Varför uppstår halsbränna?

Halsbränna uppstår hos oss när vi har besvär i den övre delen av vår mage. I vår mage finns det en sura miljö och när det uppstår svårigheter i vår tillslutning mellan matstrupe och vår magsäck kan sur magsaft lyckas tränga sig upp genom vår matstrupe vilket skapar irritation och vi drabbas av halsbränna.

Hur kan man lindra halsbränna?

Vi kan lindra halsbränna enkelt med några knep. Att blanda bikarbonat med vatten och dricka detta sägs ha en neutraliserade effekt på magsyra. Yoghurt, att dricka te med kamomill, en liten ingefärsshot, gurkmeja, äppelcidervinäger och Aloe vera är produkter som lindrar halsbränna. Det finns även bra receptfria preparat att vända sig till.

Varför får jag halsbränna ofta?

Ett flertal drabbas av halsbränna ofta. Detta kan bero på att en ofta äter fet mat eller äter få men större portioner mat, att en är rökare eller att en rör på sig allt för sällan. Även stress samt intag av alkohol som torkar våra slemhinnor kan ge upphov till halsbränna.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 5.00