Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en dynamisk yoga där kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, fokus- och andningstekniker, och mantran av olika slag förekommer. Man kan säga att kundaliniyoga är en yogaform som ska ge energi, självkännedom och förbättrad hälsa. Inte bara fysiskt eller mentalt utan även rent emotionellt. Kundaliniyogan är ett mellanting mellan spänning och avslappning.

Kundaliniyogapass innehåller vanligtvis någon form av inledning med mantrat som kallas för Ong Namo Guru Dev Namo, som på svenska betyder att man bugar för visom. Efter detta utför man kundaliniyogan för att sedan avsluta med mantrat Sat Nam, som på svenska betyder att sanning är ens identitet.Kundaliniyoga är bra för att stärka det egna fysiska, mentala och emotionella med energi och självkännedom. Detta genom att flera gånger pendla mellan ett spänt och ett avslappnat stadie. Detta skapar efter passet ett otroligt välbefinnande som är svårt att beskriva för den som inte provat själv.

Vanliga frågor om kundaliniyoga

Kan alla delta i kundaliniyoga?

Ja, alla kan delta i kundaliniyoga. Eftersom att kundaliniyoga är så personligt i sitt utryck kan alla oavsett fysiska, mentala eller emotionella förutsättningar träna och delta i kundaliniyoga och känna att man får något ut av det. Detta gäller även alla åldrar, såväl ungdomar som pensionärer.

Sker kundaliniyoga alltid i grupp?

Inom kundaliniyoga finns det något som heter Sadhana. På svenska betyder detta ”dagligt andligt utövande”. Denna delen av kundaliniyogan ska göras dagligen och utövas ensam eller i grupp. Det är helt upp till dig och vad man känner att man får ut mest av i sin yoga.

Kan man träna kundaliniyoga som nybörjare inom yoga?

Självklart kan man som nybörjare träna kundaliniyoga. Det finns introduktionskurser inom yogaformen runt om i Sverige där man kan lära sig grunderna. Det finns även klipp på YouTube där utövare förklarar de olika stegen i kundaliniyoga. Det kan vara bra att titta på innan man deltar i en kurs.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0