Folsyra

Folsyra, även mer känt som vitamin B, är en vitamin som enkelt löses i vatten och som återfinns i olika kosttillskott. Denna vitamin finns i olika former, så kallade folater. Folat är den form som finns naturligt i vår mat medan folsyra i sin tur är framtaget för att kunna finna i form av ett kosttillskott.

Folsyra fyller en viktig funktion hos denne som nyttjar detta kosttillskott och fler rekommenderas nyttja den. Folsyra bidrar till positiv och fortsatt tillväxt samt att folsyra är otroligt viktig för vårt blod. Folsyra ser till att våra röda blodkroppar kan fortsatt bildas och för att det ska ske en normal celldelning i kroppen.



Detta är ett viktigt ämne för samtliga att ha i kroppen, och främst för den som är gravid. Brist på folsyra kan ge upphov till konsekvenser av allvarliga slag. Det rekommenderade intaget av folat ligger på 300 mikrogram var dag. Det finns idag bra och enkla sätt att enkelt förse ens behov av folsyra.

Vanliga frågor om folsyra

Varför är folsyra bra?

Folsyra är bra för samtliga att få i sig. Folsyra verkar för att våra celler ska kunna fortsätta delas, bildandet av röda blodkroppar, till att kunna skapa kreatin som förser kroppens muskler med god och snabb energi samt hjälper till vid tillväxt av vävnad hos gravida.

Vad är symptomen för brist på folsyra?

Brist på folsyra tar uttryck i ett par symptom och kan ge allvarliga konsekvenser. Brist kan leda till brist på blod som i sin tur resulterar i trötthet, huvudvärk samt yrsel och brist kan även ge upphov till depression, försämrad balans, återkommande missfall samt svårigheter i att bli gravid.

Är folsyra farligt vid graviditet?

Folsyra är inte farligt, utan snarare tvärtom, för den som är eller planerar att bli gravid. Brist på folsyra kan ge upphov till ryggmärgsbråck hos fostret, samt att det senare i livet i tonåren kan ge upphov till försämrad utveckling och tillväxt. Folsyra är ett viktigt ämne under en graviditet.

Hur nöjd är du med ditt besök?
0 / 5 0